Google Messages va avea în curând capacitatea de a recunoaște numere necunoscute și de a adăuga numele utilizatorului lângă mesajele primite.

Google Messages îi ajută pe utilizatorii care primesc SMS-uri de la numere necunoscute, afișând numele expeditorului chiar dacă acesta nu este salvat în agenda de contacte.

Pentru a combate SPAM-ul și tentativele de fraudă prin SMS, Google va introduce o funcție de auto-completare a identității pentru mesajele primite de la numere necunoscute. Această măsură vizează protejarea utilizatorilor de escrocherii și mesaje nesolicitate.

Citește și: Apple anunță noi funcționalități de accesibilitate, printre care Eye Tracking (Urmărire oculară), Music Haptics (Reacții tactile pentru muzică) și Vocal Shortcuts (Comenzi vocale rapide).

Dacă expeditorul a activat opțiunea de descoperire a profilului, numele acestuia va apărea în notificarea primită pe telefonul destinatarului, chiar dacă expeditorul nu este salvat în agenda de contacte.

Din păcate, această funcție este disponibilă doar pentru utilizatorii care au activat această setare. Prin urmare, măsura nu oferă protecție completă împotriva escrocilor sau spammerilor, dar poate fi utilă.

De exemplu, dacă mesajul provine de la o companie sau o persoană serioasă, numele acesteia ar trebui să fie vizibil. În schimb, dacă identitatea expeditorului este ascunsă, ar trebui să tratezi mesajul cu și mai mare suspiciune.

Citește și: Video Tutorial – Cum imi generez un card de credit?

Este clar că și alte aplicații de mesagerie, precum WhatsApp, pot completa numele de utilizator pentru mesajele primite de la numere necunoscute. În general, această funcționalitate are un impact pozitiv asupra nivelului de siguranță pentru utilizatorii platformei respective.

Noua funcționalitate Google Messages, care a fost inițial identificată în codul versiunii Beta a aplicației de Android, va fi probabil activată într-o actualizare viitoare.

Citește și: Cum poți afla unde se află o persoană prin WhatsApp, fără ca aceasta să știe?

Aceasta nu este singura îmbunătățire pregătită de Google. Aplicația Messages va primi și suport pentru editarea mesajelor deja trimise, inclusiv SMS-uri, permițând corectarea acestora atâta timp cât nu au fost vizionate de destinatar. În plus, Google testează opțiunea de a reacționa la mesaje cu emoji-uri, pe care le poți aplica mesajelor primite.

Sursa: zonait.ro