iOS 18 va include o opțiune pentru înregistrarea apelurilor. Iată de ce s-ar putea să nu vrei să o folosești.

După mulți ani de așteptare, utilizatorii iPhone primesc în sfârșit o opțiune pentru înregistrarea apelurilor, o funcție considerată banală la majoritatea telefoanelor cu Android.

Pentru a respecta reglementările europene privind protejarea intimității, Apple a decis să implementeze această funcție astfel încât dispozitivele iPhone să alerteze automat celălalt participant la conversație atunci când apelul este înregistrat.

Astfel, nu vei putea folosi funcția de înregistrare a apelurilor fără ca cealaltă persoană să știe că este înregistrată. Activarea chiar și accidentală a acestei funcții poate duce la situații stânjenitoare, dacă cealaltă persoană nu se așteaptă sau nu este de acord să fie înregistrată.

Citește și: Utilizatorii WhatsApp sunt îngroziți după ce o mare schimbare a aplicației a ajuns în sfârșit la toată lumea.

În era AI-ului, funcționalitatea nu se limitează la simple înregistrări audio. Apple Intelligence îți permite să transcrii și să sumarizezi apelurile înregistrate. Mai mult, AI-ul telefonului poate diferenția participanții la discuție, marcând numele acestora pe rezumatul conversației.

Noua opțiune de înregistrare va fi vizibilă în ecranul de apelare printr-un simbol al unei unde sonore, care va rămâne afișat pe toată durata înregistrării. Odată finalizat apelul, acesta este transcris în aplicația Notes, unde poți genera un rezumat folosind Apple Intelligence. De asemenea, vei putea înregistra și transcrie audio și din aplicația Notes.

În prima versiune de iOS 18, transcrierea audio va fi disponibilă doar pentru vorbitorii de engleză, spaniolă, germană, franceză, japoneză, chineză mandarină, cantoneză și portugheză. Apple promite să adauge suport pentru mai multe limbi în viitor.

Opțiunea de înregistrare a apelurilor din aplicația Phone este utilă pentru jurnaliști și alți utilizatori care doresc să înregistreze și să transcrie apelurile într-un cadru formal, cu informarea explicită a tuturor participanților. Rămâne de văzut dacă Apple va oferi această funcție și utilizatorilor europeni, după ce Google a retras complet această opțiune pentru utilizatorii de Android și a exclus aplicațiile de înregistrare a apelurilor din Play Store.

Sursa: zonait.ro