fbpx

Licitațiile arată că China a achiziționat recent cipuri Nvidia interzise în serverele Super Micro și Dell

- Reclamă -

O analiză Reuters a sute de documente de licitație arată că 10 entități chineze au achiziționat cipuri Nvidia avansate încorporate în produsele de servere fabricate de Super Micro Computer Inc., Dell Technologies Inc. și Gigabyte Technology Co Ltd din Taiwan, după ce SUA, la 17 noiembrie, au extins embargo-ul pentru a supune mai multe cipuri și țări regulilor de licențiere.

Mai precis, serverele conțineau unele dintre cele mai avansate cipuri Nvidia, conform licitațiilor neanunțate anterior, îndeplinite între 20 noiembrie și 28 februarie.

În timp ce SUA interzice Nvidia și partenerilor săi să vândă cipuri avansate către China, inclusiv prin intermediul terților, vânzarea și achiziționarea cipurilor nu sunt ilegale în China.

Cei 11 vânzători ai cipurilor erau retaileri chinezi puțin cunoscuți. Reuters nu a putut determina dacă, în îndeplinirea comenzilor, aceștia au utilizat stocuri achiziționate înainte ca SUA să strângă restricțiile privind exportul de cipuri în noiembrie.

- Reclamă -
nvidia chip
NvidiaChip

Contactată de Reuters, Nvidia a declarat că licitațiile specifică produse care au fost exportate și larg disponibile înainte de restricții. „Ele nu indică faptul că vreunul dintre partenerii noștri a încălcat regulile de control al exporturilor și reprezintă o fracțiune neglijabilă din produsele vândute la nivel mondial”, a declarat un purtător de cuvânt.

Producătorii de servere au declarat că au respectat legile aplicabile sau că vor investiga în continuare.

- Reclamă -

Printre cumpărători s-au numărat Academia Chineză de Științe, Institutul de Inteligență Artificială din Shandong, Administrația Seismologică din Hubei, universitățile Shandong și Southwest, o firmă de investiții în tehnologie deținută de guvernul provincial Heilongjiang, un centru de cercetare aerospațială de stat și un centru de știință spațială.

Niciunul dintre cumpărătorii și vânzătorii cu amănuntul chinezi nu au răspuns la întrebările Reuters referitoare la această problemă.

Daniel Gerkin, un partener cu sediul în Washington la firma de avocatură Kirkland & Ellis, a declarat că cipurile Nvidia ar fi putut fi redirecționate către China fără ca producătorul să fie conștient, dat fiind lipsa de vizibilitate în lanțurile de aprovizionare în aval.

Dacă producătorul ar fi efectuat o diligenta adecvată, „presupunând că ar fi dificil pentru guvernul SUA să desfășoare o acțiune de aplicare a legii”, a spus el.

Departamentul de Comerț al SUA a declarat Reuters că nu poate comenta despre eventualele investigații în curs, dar a spus că Biroul de Securitate a Industriei monitorizează redirecționările de cipuri restricționate, efectuează verificări ale utilizării finale și examinează posibilele încălcări. Oficialii ar investiga acuzații credibile de încălcări, inclusiv prin utilizarea de companii fantomă, a declarat un purtător de cuvânt.

Sursa: China acquired recently banned Nvidia chips in Super Micro, Dell servers, tenders show | Reuters

- Reclamă -

Alte articole

Reclamă

Apple AirPods Pro 2: Aprobat de FDA ca Aparat Auditiv

Apple a primit aprobarea FDA pentru a transforma AirPods...

Ce este SAF-T? Cum folosești? Ghidul complet aici

SAF-T, sau Standard Audit File for Tax, este un...

Cum faci bani pe TikTok? Condițiile de monetizare

TikTok a devenit rapid una dintre cele mai populare...

Portofoliu Elso

Copywriting

Centrul de traduceri autorizate MOB Traduceri

Am dezvoltat un site web sofisticat pentru un centru de traduceri autorizate, proiectat pentru a reflecta profesionalismul și expertiza echipei lor. Designul curat și...
Optimizare SEO

Ziarul Incomod – Ziar Online

Am creat un site web dinamic pentru un ziar online, având ca obiectiv să ofere o experiență de citire captivantă și ușor de navigat.
E-commerce - Magazin Online

Alexandra Catrangiu Studio Shop

Un brand de îmbrăcăminte a dorit să lanseze un nou site de e-commerce care să permită clienților să navigheze și să achiziționeze produsele online....

Reclamă