Ce este optimizarea SEO – definitie si cum te poate ajuta?

Optimizare SEO - Ce inseamna SEO

Daca ai ajuns sa citesti acest articol in urma unei cautari realizate in Google, inseamna ca vrei sa afli ce este SEO, care este definitia acestui serviciu de Marketing Digital si cum iti poate ajuta afacerea pe termen lung.

Ce inseamna optimizare SEO – definitie SEO si cum este utilizat acest termen in industria de Marketing Online din Romania?

Ce este SEO? SEO este prescurtarea notiunii de „search engine optimization”, care inseamna „optimizare pentru motoarele de cautare”. Desi este considerat pleonasm, cuvantul cheie „optimizare SEO” se bucura de cel mai ridicat numar de cautari lunare realizate in Google Romania.

Concret, SEO este procesul prin care un site poate obtine trafic din rezultatele organice, editorial sau naturale, afisate de catre motoarele de cautare precum Google.

definitie SEO care este utilizata in 99% dintre articolele care acopera acest subiect este: „SEO este practica de a creste cantitatea si calitatea traficului primit de un site prin intermediul rezultatelor organice din motoarele de cautare”.

Ok, ok, dar totusi… ce intra mai exact in SEO?

Daca vrei sa intelegi cu adevarat notiunea de SEO, citeste in continuare si vei afla tot ce trebuie sa stii.

Cum functioneaza si cum te ajuta ecosistemul SEO?

Pentru a intelege mai bine ce este SEO si cum te poate ajuta sa atragi trafic pentru site-ul tau si, implicit, potentiali clienti pentru afacerea ta, trebuie sa te gandesti la motoarele de cautare ca la un site pe care realizezi o cautare (scrisa sau vocala), cu scopul de a gasi o solutie la o problema, iar Google, Yahoo, Bing sau orice alt motor de cautare pe care il utilizezi iti va raspunde cu o lista lunga de link-uri catre alte pagini web care au potentialul de a-ti oferi raspunsul.

Te-ai gandit vreodata ce se afla in spatele acestor liste magice de link-uri?

Iata cum functioneaza:

Sa zicem ca motorul de cautare pe care il folosesti este Google, acesta are un crawler care aduna informatii despre tot continutul pe care il poate gasi pe Internet. Crawler-ul aduce toate informatiile inapoi catre motorul de cautare pentru a construi un index.

Apoi, acest index, care este alimentat printr-un algoritm care functioneaza pe baza a peste 200 de factori, incearca sa faca legatura intre cautarea ta si toate datele colectate pentru a-ti oferi cele mai bune rezultate posibile.

Un lucru e cert: daca vrei ca site-ul afacerii tale sa aiba o vizibilitate crescuta in Google, acesta trebuie sa indeplineasca criteriile impuse de catre motorul de cautare si sa ofere cel mai bun rezultat posibil pentru a avea sansa de a fi afisat in top 3 – 5, sau chiar pe locul 1 in lista de rezultate organice.

De aceea, SEO este important pentru afacerea ta. Site-ul tau are nevoie de optimizare pentru a indeplini atat cerintele exigente ale motoarelor de cautare, cat si nevoile punctuale ale oamenilor care realizeaza zilnic cautari pe Internet, prin intermediul acestor motoare.

Vezi si: Digital Branding

Concluzie:

SEO reprezinta un mod de gandire strategica, si nu o lista inerta de practici. De aceea, acest serviciu necesita o implicare deplina si durabila in intelegerea mecanismelor care stau la baza functionarii motoarelor de cautare si a relatiilor de cauzalitate si de corelare pe care aceste mecanisme le realizeaza.

Tu, insa, ai doua posibilitati: ori incepi de azi sa aprofundezi intreg ecosistemul care defineste ce este SEO, ori ceri ajutorul unor specialisti SEO in masura sa iti livreze KPI-urile dorite.

In oricare dintre cazuri, la doua intrebari trebuie, insa, sa raspunzi, si anume:

Exista in motoarele de cautare interes pentru produsele sau serviciile afacerii mele? Daca da, exista un volum de interes intr-atat de mare incat sa merite sa investesc intr-o campanie de optimizare a site-ului afacerii mele, pentru a ajunge in fata celor care sunt interesati de ceea ce vand?

Daca raspunsul la cele doua intrebari este “da”, afacerea ta are nevoie urgenta de optimizare SEO si iti recomandam sa ne contactezi pentru a lucra impreuna la succesul afacerii tale in rezultatele organice afisate de motoarele de cautare.