Ce inseamna un magazin online? – eCommerce

Magazinul online este afacerea ta, locul in care iti dezvolti business-ul si in care iti vinzi produsele. 

Un raspuns scurt la intrebarea ce este un magazin online ar fi: un website dinamic, in care comerciantul isi poate prezenta produsele scoase la vanzare, iar vizitatorii sau clientii, isi pot alege produsele pe care doresc sa le achizitioneze si, in unele cazuri chiar sa le plateasca direct prin plata online.

Cu toate ca au avut un start anevoios, magazinele online reprezinta, acum, o foarte mare cota din piata de retail, fiind segmentul online cu cea mai spectaculoasa crestere in ultimii ani. In Romania, utilizarea magazinelor online ca model de afacere a inregistrat o crestere exploziva in ultimii ani, inscriindu-se in trendul global de dezvoltare a afacerilor pe Internet.

Si, ca sa faci toate aceste lucruri ai nevoie de o platforma de eCommerce pusa la punct. 

Avantajele de a detine un magazin online sunt numeroase si mentionam aici doar cateva dintre cele mai importante:

  • un magazin online poate fi tinut „deschis” 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana
  • personalul necesar conducerii si intretinerii unui magazin online este net mai putin numeros
  • chiria necesara unui magazin online este infima, comparativ cu cea necesara pentru a avea un magazin clasic
  • „rafturile” cu produse ale unui magazin online pot fi rearanjate prin cateva click-uri de mouse, direct din biroul dvs., fara a necesita inchiderea magazinului, pe cand rearanjarea produselor intr-un magazin clasic poate fi anevoioasa si de durata.
  • in cazul unor produse apreciate de cumparatorii precedenti, parerile acestora pot determina potentialii clienti sa intre in magazinul dvs. online si sa cumpere, si ei, aceleasi produse, pe baza recenziilor existente.
  • sortarea produselor in functie de diverse criterii, cel mai important fiind pretul, lucru practic imposibil de realizat intr-un magazin clasic.

Ce este platforma de eCommerce?

Ce inseamna un magazin online - eCommerce

Platforma este o parte importanta din business-ul tau. Aici iti introduci portofoliul de produse dupa care, odata cu timpul si daca iti doresti, aduci si produse noi. 

La fel ca un magazin fizic, platforma este un punct de desfacere, spatiul in care au loc vanzarile. 

Este si un centru de referinta pentru echipa ta. Indiferent de marimea ei, fiecare membru al echipei lucreaza in spatele platformei pentru ca afacerea sa creasca. Totodata, platforma este un centru de referinta pentru clienti. Cu ajutorul ei, oamenii reusesc sa te gaseasca, sa ajunga la tine prin intermediul a diferite surse de trafic.  

Citeste si: Site de prezentare

Vezi si celelalte sectiuni ale site-ului nostru si vei afla mai multe informatii utile despre prezenta in mediul online.

Pentru tarife va rugam sa ne contactati.